Followers

Saturday 23 November 2013

ULANG TAHUN KE-50 BAHAGIAN BINTULU....DGN SLOGAN "SARAWAK HARMONI KEMAKMURAN DINIKMATI"

PROMOSI SEMPENA HARI ULANG TAHUN KE-50 SARAWAK MERDEKA BERMULA PADA 19 0KT-2 NOV 2013....

SOS BUATAN BINTULU.......*_&
SOS PRONEB (PRODUK NELAYAN BINTULU)

SATU-SATUNYA SOS YG DIHASILKAN OLEH WARGA TEMPATAN BINTULU.SOS TERSEBUT BERBEZA DGN SOS YG TERDAPAT DI DLM PASARAN SEKARANG.KERANA SOS TERSEBUT DI HASILKAN DGN MENAMBAH UDANG SALAI ATAU LEBIH DI KENALI SEBAGAI SESAR UNJUR.

ADA 2 JENIS UDANG YG DI GUNAKAN UTK MENGHASILKAN SOS TERSEBUT IAITU UDANG PUTIH DAN UDANG MERAH.

TETAPI LEBIH MENGGUNAKAN UDANG PUTIH KERANA UDANG MERAH AGAK SUKAR UTK DIDAPATI.

SOS TERSEBUT SESUAI DI GUNAKAN UTK MEMASAK  SPT AYAM MASAK MERAH.MEE GORENG SOS,KEROPOK LEKO DAN SEBAGAINYA.

ERTI KATA LAIN....INI MERUPAKAN HASIL USAHAWAN PRODUK NELAYAN BINTULU......YG KINI MENDAPAT PENGIKTIRAPAN DARIPADA PIHAK MARDI,SARAWAK BEST,MALAYSIA BEST,FAMA,MOA DAN YG PALING PENGTING MENDAPAT PENGIKTIRAPAN ATAU SIJIL HALAL DRPD JAIS SERTA KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA.

No comments:

Post a Comment